10 månader!

Nästan.. en dag kvar :) Sista veckan som 9 månader-gamling spenderades som sjukling, han var verkligen jättesjuk och är fortfarande riktigt snorig och hostig. När det var som värst låg han bara i soffan, i famnen eller sov, jobbigt för en mamma att se honom så sjuk..



Det lättade dock efter ett par dagar, febern släppte, men han är ju trots allt kille så gnälligt har det allt varit ;)

                     (klicka på bilderna för att göra dom större)

             

Dagarna spenderas mest på öppna förskolan nuförtiden, det går inte att vara hemma en hel dag utan att vi klättrar på väggarna. På öppna kan han krypa och klättra på allt utan att man behöver springa efter och passa hela tiden. Leksakerna är mycket roligare där och det finns kamrater att slå på och dra i håret :) En annan favvo är spegeln.

        

Men det absolut bästa är såklart sång- och dansstunden! Han har älskat att dansa sen han var riktigt liten och har börjat tralla med nu, ibland sitter han och dansar och sjunger för sig själv och i bilen är det bara hans skivor som ska spelas :)

    

Ett mycket välinvesterat nyförvärv är grinden, som går att flytta runt lätt och som stänger sig själv. Kommer från babyproffsen och köptes begagnad på Blocket. Nu letar vi efter en till likadan, grindar gör dagarna mycket lättare för oss och lite svårare för Theo, som mest försöker klura ut hur han ska ta sig ut.       

   

Theo är tydligen i en fas just nu, en väldigt jobbig sådan. Den annars alltid så glada, hungriga och lättsövda pojken har blivit grinig, jobbig att mata och svår att lägga. Dels har han en extrem vilja, vill han något blir han bestört om han inte får eller kan. Och dels tror jag att det är lite separationsångest blandat med att han utvecklas mycket och säkert drömmer en massa. De allra flesta jag pratat med verkar gå igenom samma fas så det är väl bara att vänta ut den, finnas där, vara lite mer envis än Theo och försöka hålla humöret. Jag och Linus konstaterade häromdagen att det nog är en överlevnadsgrej att de är så söta, hur skulle man annars stå ut med dom under sådana här faser ;) På kvällarna speciellt är det som att han tagit ett stort steg tillbaka (typ 8 månader) och vill somna på oss igen som han alltid ville i början. Vi väljer att oftast ge honom den tryggheten han vill ha, men ibland lägger vi honom trots att han blir ledsen och oftast sover han inom en minut. Man både känner och hör på honom vad som krävs just denna gången han ska sova. Ibland resulterar det i lite annorlunda sov-poser :)

              




Hoppsan..

Nu har det visst gått en tid sen jag uppdaterade igen.. Mycket har hänt, var har min 'lilla' gyllepojk tagit vägen?

Han är nu nyss fyllda 9 månader och springer snart ifrån oss. Ok, inte riktigt ännu, men inte långt därifrån ;) Ska stå och gå hela tiden, men kan inte själv så vi (jag) får hela tiden hjälpa honom, annars blir han 'lite' arg. Verkar vara ett vanligt fenomen bland öppna förskolans föräldrar och barn just nu :)

  

Häromsagen tog vi fram lära-gå-vagnen vi fått av Fia med familj och till min förvåning klarade han att gå med den direkt. Han vågar sig på att släppa taget och gå något steg själv, men sen blir det läskigt och han sätter sig. För en vecka sedan kunde han inte ställa sig upp mot något alls, ramlade så fort han försökte. Han har dessutom lärt sig att hålla borta huvudet från diverse bord, bänkar mm. på vägen ner, vilket resulterar i en hel del mindre skrik och bulor, kanske har det bidragit till att han vågar sig på lite mer..

      

   

Lite arg blir han rätt ofta nuförtiden, den där ständigt glada killen har visst blivit invaderad av mammas humör ;) Det slåss och fäktas så fort något inte är bra, tex om han får päronpuré fast han vill ha katrinplommon. Och nåde mig om jag inte fattar direkt vad han vill när han slår handen i bordet och skriker 'äää'. Då hans ordförråd sträcker sig ungefär till 'bff', 'äch' och 'dadadadada' så kan det ibland vara lite svårt att koppla direkt att nu vill han varken ha fruktpuré eller gröt, för nu är han törstig..

Avslutar med en bild från det underbara vårvädret vi fått, vi äter numer middag ute varje dag det är sol och spenderar mycket tid ute på tomten. Mycket mer än så hinner jag inte skriva, isf hinner han både lära sig gå och springa innan jag får inlägget publicerat =) Hoppas ni alla har det underbart ute i solen! 



RSS 2.0