En liten uppdatering..

Jag tänker ofta att det finns inget att skriva om, vi gör ju samma saker jämt, det är väl inget kul att läsa så jag struntar i att uppdatera på hur länge som helst. Men så kommer jag på ibland att det ju sitter en hög med människor 50 mil härifrån som kanske visst vill veta vad vi gör på dagarna, så här kommer ett tråkigt vardagsinlägg :)



Konstaterar om och om igen att tiden går så fruktansvärt fort! Theo är snart 7 månader, det är nästan ofattbart att han funnits hos oss så länge. Han är fortfarande den lättaste unge man kan ha - sover 12 timmar på natten, har bra rutiner på dagen och är jämt glad. Det låter som något man bara säger, men han är verkligen alltid en liten solstråle. Om han är arg så är det något, han gnäller aldrig för gnällandets skull.
I början av december kikade två tänder ut, vilket innebar två smågnälliga dagar, men det var inte så mycket mer än så. Två omgångar med förkylning har vi gått igenom både han och jag och sista gången fick han även öroninflammation, men trots feber, ont i öronen och stopp i näsan var det inga större bekymmer för honom. Är han månne den första killen som klarar en förkylning utan att gnälla *s* 

Rent allmänt tycker vi att det är roligt nu när han är mer medveten om saker. Han förstår att Chili vill ha hans mat och han tycker det är jätteroligt att mata henne eller ge sina leksaker till henne. Inte lika roligt dock när han inser att han inte får tillbaka dom. Han kan även bjuda oss på sin napp eller sina kladdiga majskrokar ibland. Han förstår vad vi menar med tex 'titta mamma', 'vovve', 'pappa' och 'kisse'. Han vet vad 'sova sängen' är och visar tydligt när han vill sova och tycker det är roligt att pussas. Säger man 'puss' och gör smackljud tar han sin mun mot det han ska pussa på :)

   

Hans absoluta favoritlåtar är 'Är du vaken Lars' och 'Imse vimse spindel' och det svänger rätt kraftigt i stolen när man spelar någon av dom. Dansa är riktigt skoj och stolen hoppar gärna någon halvmeter per låt om han är på riktigt partyhumör. Är det kanske mammas shakeadoo-gener som gått i arv? =)



Favoritleksaken är med andra ord gubben som spelar melodier när man trycker på tex ögonen, näsan eller andra ansiktsdelar, på andra plats kommer mobilen som även den spelar melodier. Getingen ligger fortfarande högt i kurs och leksaken som piper när man trycker på den fungerar speciellt när Chili är i rummet och försöker ta den ifrån honom!

                    

Hans utvecklingskurva fortsätter som vanligt med att han står still hur länge som helst och så kommer allt på en gång istället. På förrförra mammaträffen frågade Erica om jag ville ha kuddar runt honom när han sov och jag sa att det behövs inte, han tar sig ingenstans utan ligger där man lagt honom. 4 dagar senare hade han både krypit, ålat bakåt, framåt och åt sidorna. Han tar sig inga längre sträckor ännu, men det är nog bara fråga om ett par veckor så får vi nog vara beredda på att han gör små utflykter i huset. Jag har hela tiden tyckt att det är rätt bekvämt när han bara ligger still och är nöjd med det, så nu blir det väl lite mer jobb att hålla reda på honom.

     
Avslutar detta vardagsinlägg med en liten video (inspelad med Linus konstiga mobil som gör filmerna avlånga) från morgonens bad, något Theo älskar att göra. Badstolen vi köpte var ett kap, så skönt att kunna sitta bredvid utan att oroa sig för att han ska halka omkull *rekommenderas*                                       


RSS 2.0